Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

Choklad- och nötpolletter

Choklad- och nötpolletter

När jag tar min vanliga ”blogg-runda” under frukosten ser jag att nästan alla på något vis börjat med julgodis eller annat som hör julen till. Eftersom jag är på utbytestermin är mitt studentrum inte speciellt pyntat så här finns ingen direkt julstämning, förutom när jag kokar risgrynsgröt och lyssnar på julsånger via spotify. Med andra ord, det skall bli väldigt trevligt att komma hem om två veckor!

Som ni också märker har jag ingen tillgång till ugn här så allt jag lagar kommer från två fina kokplattor. Detta gör mitt julgodisskapande begränsat. Nu har jag dock en kort liten lista på godsaker som jag faktiskt kan fixa utan ugn. Choklad- och nötpolletter blir först ut.

Choklad- och nötpolletter

Jag har sett något liknande i bageriernas fönster här i Reims och tänkte att det inte borde vara speciellt svårt att återskapa hemma. Jag hade rätt. Det här var bland det lättaste jag gjort i julgodisväg, utan att godhetsfaktorn tar stryka.

Vita russin, pistagenötter och hasselnötter

Här i Frankrike hittade jag vita russin på butikshyllorna, vilket är något nytt för mig. Är det någon som vet om det finns att få tag på i Sverige? Om inte går det säkert lika bra att använda våra vanliga röda russin!

ChokladSmält choklad

Choklad och nötpolletter
ca 30 stycken

200g ljus blockchoklad (gillar du hellre mörk så använd det)
3 st hasselnötter
1 näve osaltade pistagenötter
30 st vita russin

➊ Hacka hälften av pistagenötterna grovt och hälften fint.

➋ Värm 1/3 av chokladen i vattenbad. När chokladen smält, ta bort den från värmen och rör ner resterande choklad.

➌ Klicka ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Hur många polletter du får beror på hur stora du gör dem. Jag gjorde mina med en diameter på cirka tre centimeter.

➍ Tryck försiktigt ner en hasselnöt och ett russin i varje pollett. Fördela  de grovt hackade pistagenötterna jämt över polletterna och avsluta med att strössla över de fint hackade pistagenötterna.

Låt polletterna ”stelna” i minst två timmar. Därefter kan du lägga dem i en burk (använd gärna bakplåtspapper mellan lagerna så att polletterna inte klibbar ihop) eller äta upp dem..

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

21 personer har kommenterat inlägget Choklad- och nötpolletter

Lämna gärna en kommentar!