Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Apelsintryffel

Apelsintryffel

Jag har glömt bort att lägga upp receptet på den tredje tryffeln som jag gjorde förra helgen, en apelsintryffel. Detta är nog min favorit av de tre för både smakerna och konsistensen blev verkligen lyckade! Gillar du choklad med apelsinsmak kan du med fördel använda två apelsiner istället för en.

Apelsintryffel
ca 40 st

1 st apelsin
1 1/2 tsk flytande apelsinblomma
2 tsk honung
25g smör
1/2 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
80g mörk choklad

➊ Klä en 32x22cm form med plastfolie eller bakplåtspapper. Smält smör och grädde i en kastrull. Hacka under tiden mjölkchokladen i mindre bitar.

➋ Riv skalet på apelsinen och blanda med gräddblandningen. Tillsätt apelsinblomma och rör väl.

➌ Rör ner chokladen i apelsingräddblandningen och låt allt smälta samman. Häll upp tryffelsmeten i formen och låt svalna.

➍ När chokladen svalnat lyft upp den ur formen och skär i mindre bitar.

➎ Hacka den mörka chokladen fint och smält i vattenbad. Vänd tryfflarna i chokladen och låt stelna på ett fat.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

6 personer har kommenterat inlägget Apelsintryffel

Lämna gärna en kommentar!