Jag har glömt bort att lägga upp receptet på den tredje tryffeln som jag gjorde förra helgen, en apelsintryffel. Detta är nog min favorit av de tre för både smakerna och konsistensen blev verkligen lyckade! Gillar du choklad med apelsinsmak kan du med fördel använda två apelsiner istället för en.
Apelsintryffel
ca 40 st
1 st apelsin
1 1/2 tsk flytande apelsinblomma
2 tsk honung
25g smör
1/2 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
80g mörk choklad
➊ Klä en 32x22cm form med plastfolie eller bakplåtspapper. Smält smör och grädde i en kastrull. Hacka under tiden mjölkchokladen i mindre bitar.
➋ Riv skalet på apelsinen och blanda med gräddblandningen. Tillsätt apelsinblomma och rör väl.
➌ Rör ner chokladen i apelsingräddblandningen och låt allt smälta samman. Häll upp tryffelsmeten i formen och låt svalna.
➍ När chokladen svalnat lyft upp den ur formen och skär i mindre bitar.
➎ Hacka den mörka chokladen fint och smält i vattenbad. Vänd tryfflarna i chokladen och låt stelna på ett fat.

Så mycket gott godis! Kan man få fira jul med dig nästa år? 😉
Jo detta skulle nog funka hos mig, choklad och apelsin är en himla bra kombination.
Gott gott
Ja, men eller hur! Jag tycker också att man kan få fuska lite ibland 🙂
Passionsfrukttryffeln måste jag testa, gud så gott det lät!
Mmmmmmmm…det ser riktigt gott ut. Jag älskar choklad med apelsinsmak. Ha en god fortsättning.
Choklad och apelsin är en go kombo!
Hejsan! Gjorde dessa tryfflar för ett tag sedan och blev supernöjd med resultatet! (Har gjort en eller två andra varianter tidigare som inte blev lika lyckade…)
Nu undrar jag om det är okej att jag länkar till receptet i min blogg? Jag har redan publicerat inlägget (http://kryddat.blogg.se/2012/september/apelsintryffel.html), men om du misstycker så raderar jag självklart inlägget!