Söndagar är lite av en favoritdag för mig. Ja, jag vet att många tycker att söndagar är jobbiga eftersom det snart är måndag igen, men jag tycker det är härligt med lite sovmorgon och att ha en dag där jag kan göra precis vad som helst. Jag kan gärna äta en god brunch på något mysigt ställe i Stockholm eller så kan jag krypa ner under en filt och se på film hela dagen.
Anyway, idag blev jag grymt sugen på att äta en varm toast med lite sallad till lunch och eftersom jag har tröttnat lite på mitt smörgåsjärn och bestämde mig istället för att steka smörgåsen. Lite onyttigare – men så mycket godare!
Tomat- och mozzarellatoast
Beräknat för: 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
Passar bra tillsammans med: grönsallad
Ingredienser:
8 st skivor rostbröd (jag använde fullkorn)
2 st mozzarella á 125g
2 st tomater
4 tsk ketchup
salt och svartpeppar
olja till stekning
➊ Bred ketchup på fyra stycken brödskivor och krydda med lite svartpeppar.
➋ Skiva tomater och mozzarella tunt. Fördela tomater och mozzarella jämnt över brödskivorna med ketchup och avsluta med den sista brödskivan.
➌ Hetta upp en stekpanna och stek smörgåsarna på medelvärme i lite olja, några minuter på varje sida (tills de fått lite färg och osten börjat smälta). Krydda brödskivorna med lite salt.

Mozzarella ost är himmelskt god, toasten ser väldigt god ut!
Himmelskt gott ska det givetvis stå 😀
Gillar också söndagarna, just denna söndagen var jag tyvärr tvungen att jobba, så det blev inget söndagsmys för mig… Att smörsteka brödet är fantastiskt gott, och lite syndigt!
Hej!
Fina bilder du har! Toasten ser himla fin ut! 🙂
/Ia
Ser supergott ut med den smälta osten.