Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Tjocka pannkakor med banan

Pannkaka med banan och choklad

Sedan jag åt crêpes med banan och choklad har jag längtat efter att göra en egen variant, då också med crêpes. Tyvärr var jag för hungrig för att ha tålamodet att stå och grädda tunna crêpes så istället blev resultatet tjocka pannkakor. Men lika gott för det! Till dessa serverade jag banan, som jag stekt i lite smör och socker, samt choklad.

Stekta pannkakor

Detta passar bra som en lätt (ok, inte lätt och lätt, för mjölmat har en tendens att i alla fall i min mage landa ganska tungt) middag eller som en dessert. Görs detta som dessert skulle jag dock satsa på att grädda tunna pannkakor så att det inte blir lika mättande.


Tjocka pannkakor med banan och choklad

Beräknat för: 6-9 st pannkakor (beroende på tjocklek)

Tillagningstid: 30 minuter

Passar bra tillsammans med: -

Ingredienser:

2 st ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
1 tsk salt
3 st bananer
50g blockchoklad
smör till stekning

➊ Rör snabbt samman mjöl och ägg till en slät smet i en skål (späd ev. med lite mjölk om det behövs). Försök att få bort alla klumpar.

➋ Häll i mjölken under vispning så att smeten blir slät och fin. Rör i saltet och hetta upp en stekpanna.

➌ Grädda pannkakorna på medelvärme i lite smör.

➍ Skiva under tiden bananerna i tunna skivor och stek dem i lite smör och socker på låg värme tills de är mjuka och lite mosiga.

Servera pannkakorna med bananröran och lite riven choklad.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Tjocka pannkakor med banan

Lämna gärna en kommentar!