Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Kycklingbiff med smak av timjan

Kycklinghamburgare

För första gången har jag provat att göra kycklingfärs av kycklingfiléer. Det gick väldigt bra och blev väldigt gott. Att göra kycklingbiffar var inte speciellt svårt och tog inte lång tid. Biffarna blev också mycket saftigare än om man grillar/steker kycklingfiléer som de är. Här grillade vi biffarna och åt dem som hamburgare – mycket uppskattat. Det går naturligtvis lika bra att steka biffarna och äta dem tillsammans med sås, ugnsrostad potatis eller ris och en god grönsallad.

Grillade kycklingbiffar

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
1 dl ströbröd
2 st vitlöksklyftor
3 tsk timjan
2 krm peppar
2 krm salt

Tillagning

  1. Tänd grillen eller värm en stekpanna.
  2. Mixa kycklingfiléerna i en mixer eller i en köttkvarn.
  3. Blanda kycklingfärsen tillsammans med kryddor, pressad vitlök och ströbröd i en skål.
  4. Forma färsen till biffar.
  5. Stek eller grilla biffarna några minuter på varje sida (tills dess att köttet är vitt).
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

10 personer har kommenterat inlägget Kycklingbiffar med smak av timjan

Lämna gärna en kommentar!