En bra, eller dålig, sak med mataffärerna i Reims är att deras frukt- och grönsaksavdelning är ganska begränsad. Här finns endast säsongens frukt och grönt vilket är en stor skillnad jämfört med hemma i Sverige där jag i princip hittar allt. I alla fall så hittade jag otroligt fina stora och saftiga päron som jag nu har använt till min dessert.
Resultatet blev en superenkel och supergod dessert, som även är ganska nyttig om man utesluter smöret. Servera gärna päronen varma tillsammans med lite naturell yoghurt eller vaniljglass. Jag åt detta igår eftermiddag när jag tittade på filmen Coco Avant Chanel. Supermysigt!
Kanelsöta päron
Beräknat för: 4 personer
Tillagningstid: 15 minuter
Passar bra tillsammans med: naturell yoghurt, vaniljglass
Ingredienser:
4 st mogna päron
1 msk smör
3 msk vatten
2 tsk socker
2 tsk kanel
➊ Skala och skiva päronen tunt samt blanda socker och kanel i en skål.
➋ Varva päron med socker och kanelblandningen i en mindre kastrull. Avsluta med att tillsätta smör och vatten.
➌ Koka upp på låg värme och låt sjuda i 10 minuter eller tills dess att päronen mjuknat (det skall inte bli mos). Krydda med mer socker och kanel om det behövs.

Kan förstå att det blir frustrerande att bara kunna hitta säsongens frukt och grönt. Men du får tänka på att det blir miljövänligare också! Det är ju alltid ett plus!
Den här efterrätten såg inte helt fel ut, den påminde lite om de heta bananerna 😉
Ha en bra dag!
Oj vad det här så smakens ut!