Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Italiensk sallad med rostat bröd

Italiensk sallad

Att äta sallad när det är kyligt och mörkt ute är kanske inte det ultimata, men ibland blir jag grymt sugen på parmaskinka, mozzarella och sallad. Igår blev det alltså en snabblagad italiensk sallad till middag, efter en hel dag i skolan med international investments and portfolio management. Jag kan lugnt säga att jag var helt slut när jag kom hem så jag orkade inte laga något varmt.


Italiensk sallad

Beräknat för: 2 personer

Tillagningstid: 20 minuter

Passar bra tillsammans med: sallad, smörgås, buffémat

Ingredienser:

Blandsallad
40g parmaskinka
1 st mozzarella á 125g, naturell eller marinerad
4 st skivor soltorkade tomater
1/2 st citron
1 st skiva formfranska
olivolja
salt och peppar

➊ Skölj salladen och fördela den jämt på två tallrikar. Pressa lite citron över salladen.

➋ Dekorera med mozarella, skinka och soltorkade tomater. Krydda med peppar.

➌ Skär brödet i centimetertjocka skivor på diagonalen. Stek dem i lite olja och salt på medelvärme tills de blir knapriga.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

9 personer har kommenterat inlägget Italiensk sallad med rostat bröd

Lämna gärna en kommentar!