När mamma och pappa hälsade på mig förra veckan hade de med sig ett stort paket havregryn. Det är verkligen svårt att hitta havregryn i affärerna här så jag har mestadels ätit yoghurt till frukost. Yoghurt är också det jag oftast äter till frukost men ibland är det skönt att kunna variera sig, speciellt när yoghurten här är små 125 ml förpackningar fyllda med socker och frukt. Här finns inte stora arla-förpackningar med 1 l yoghurt.. Den ”naturella” yoghurten är inge vidare heller, den liknar nästan crème fraîche.
Beräknat för 1 person
Tillagningstid: 10 minuter Ingredienser 1 dl havregryn Servera gärna med Granatäpple, äppelmos eller annan sylt, socker, kanel, mjölk etc. |
Tillagning
I kastrull:
I mikro:
|

Nu var det ett tag sedan jag kokade havregrynsgröt till frukost, får köpa hem lite havregryn och en burk äpplemos i veckan för det är så gott med kall mjölk. Tack för påminnelsen.
Det var så lite så 🙂 Det låter som en god idé, äppelmos eller lingonsylt är gott att ha till! Hoppas det smakar 🙂
Åhhhh tänk att gröt kan se så gott ut 🙂 fast det är ju himla bra också 🙂 eftersom gröt dessutom är så nyttigt !! Verkligen hippt och nytänkande att kombinera med Paradisäpplen – de ser ut som små röda diamanter 🙂 Massor med antioxidanter dessutom. Tack för alla fina,nyttiga och bra idéer !! Skall genast koka lite gröt 🙂