Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Havregrynsgröt

Havregrynsgröt med granatäpple

När mamma och pappa hälsade på mig förra veckan hade de med sig ett stort paket havregryn. Det är verkligen svårt att hitta havregryn i affärerna här så jag har mestadels ätit yoghurt till frukost. Yoghurt är också det jag oftast äter till frukost men ibland är det skönt att kunna variera sig, speciellt när yoghurten här är små 125 ml förpackningar fyllda med socker och frukt. Här finns inte stora arla-förpackningar med 1 l yoghurt.. Den ”naturella” yoghurten är inge vidare heller, den liknar nästan crème fraîche.

Beräknat för 1 person

Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

1 dl havregryn
2 dl vatten (2 1/2 dl för mikro)
1/2 krm salt

Servera gärna med

Granatäpple, äppelmos eller annan sylt, socker, kanel, mjölk etc.

Tillagning

I kastrull:

  1. Koka upp havregryn och vatten i en kastrull. När första bubblan dyker upp, tillsätt saltet och sänk värmen så att gröten sjuder.
  2. Låt sjuda 3-4 minuter innan du tar av kastrullen och låter gröten stilla sig någon minut.

I mikro:

  1. Rör ihop havregryn, vatten och salt i en djup tallrik eller skål (som tål mikrovågsugn).
  2. Värm gröten i mikron i två minuter på full effekt. Ta ut och rör om i gröten.
  3. Värm ytterligare en minut eller mer beroende på hur fast gröt du vill ha.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Havregrynsgröt

  • Nu var det ett tag sedan jag kokade havregrynsgröt till frukost, får köpa hem lite havregryn och en burk äpplemos i veckan för det är så gott med kall mjölk. Tack för påminnelsen.

  • Eva-Maria

    Åhhhh tänk att gröt kan se så gott ut :) fast det är ju himla bra också :) eftersom gröt dessutom är så nyttigt !! Verkligen hippt och nytänkande att kombinera med Paradisäpplen – de ser ut som små röda diamanter :) Massor med antioxidanter dessutom. Tack för alla fina,nyttiga och bra idéer !! Skall genast koka lite gröt :)

Lämna gärna en kommentar!