Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Grönsakssoppa från Reims

Grönsakssoppa från Reims

Det här är en underbart god och krämig höstsoppa som är värmande nu när kylan och mörkret tränger sig på. Det var gårdagens middag och enligt min gäst smakade den utsökt! Som titeln säger så innehåller soppan bara grönsaker, men lite kyckling eller fisk skulle säkert passa fint till.

Jag blir alltid lika glad och förvånad över hur vissa rätter smakar så gott trots att jag inte använt så många ingredienser. Jag tycker väldigt mycket om att laga mat och äta gott men det betyder inte att jag vill stå framför spisen hur många timmar som helst. Det är kul när man kan laga mat ganska snabbt, utan att man förlorar några smaker.

Stekta grönsaker


Grönsakssoppa från Reims

Beräknat för: 4 personer

Tillagningstid: 60 minuter

Passar bra tillsammans med: vitlöksbröd och crème fraîche

Ingredienser:

500g passerade tomater
1 st purjolök
3 st potatisar
2 st stora morötter
2 st vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 dl matlagingsgrädde
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk timjan
2 krm salt
2 krm peppar
olja

➊ Skala och skär potatis och morötter i mindre fyrkantiga bitar. Stek dem i lite olja på medelvärme i ca 15-20 minuter.

➋ Skiva under tiden purjolöken i tunna skivor och hacka vitlök fint. Bryn dem i lite olja i en stor kastrull.

➌ Tillsätt potatis och morötter i kastrullen och krydda med timjan, salt och peppar. Rör ner vatten och passerade tomater. Låt koka upp.

➍ Smula ner hönsbuljongtärningen och sänk värmen så att soppan får småputtra några minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och låt koka samman ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Grönsakssoppa från Reims

  • Eva-Maria

    Soppa o bröd :) så gott och nyttigt och värmande !Ser verkligen aptitretande ut ! När man läser din matblogg och tittar på de fina bilderna så känns det som om man bara skulle vilja sitta bredvid dig och vänta på att få smaka av nästa maträtt du lagar till !! Det var väl ett gott betyg !!

  • jag är en sucker för soppa nu under graviditeten, så ska prova denna nån dag :)

    Har lagt upp lite smygreklam för din blogg på min hihi

  • Jag håller med dig. Det är spännande att få fram goda smaker med få ingredienser.

Lämna gärna en kommentar!