Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Enkel superstark biffwok

Enkel biffwok

WOW, det här måste vara bland det starkaste jag någonsin ätit, om jag bortser från den där förbaskade tabascopizzan i Venedig, men gott blev det! Jag använde två stycken riktigt starka chili men i receptet nedan skriver jag bara en eftersom woken blev riktigt stark (fick blanda ut med lite crème fraîche)..

Strimlad purjolökChili, citron, paprika och vitlök

Suget efter wok kom igår så jag var tvungen att handlade lite soja och grönsaker på väg hem från skolan. Idag blev det biffwok till lunch, och det är definitivt inte sista gången. Jag måste försöka komma ihåg att woka mer för det är ju både enkelt och inte så tidskrävande. Inte heller behövs det speciellt mycket för att resultatet skall bli gott. Med nudlar, grönsaker och kyckling eller biff samt soja lagar du snabbt en god lunch eller middag.

biffwok i stekpanna


Enkel superstark biffwok

Beräknat för: 4 personer

Tillagningstid: 30 minuter

Passar bra tillsammans med: crème fraîche, sweet chili

Ingredienser:

500g lövbiff
200g äggnudlar
1 st purjolök
1 st grön chili (jag hade två väldigt starka)
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
4 msk soja
olja
salt och peppar

➊ Koka nudlarna enligt anvisningar.

➋ Skiva purjolöken och paprikan i tunna skivor och hacka chili och vitlök fint. Skär lövbiffen i tunna strimlor.

➌ Hetta upp en stek- eller wokpanna. Fräs köttet i lite olja tills det fått en stekyta. Sänk värmen lite och tillsätt chili och vitlök. Låt steka ihop.

➍ Precis innan servering. Tillsätt purjolök och paprika i i pannan och smaka av med pressad citron och soja. Krydda med salt och peppar.

➎ Vänd ner nudlarna i woken och servera direkt.


Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget Enkel superstark biffwok

Lämna gärna en kommentar!