Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Citron och chilimarinerad mozzarella

IMG_4039

Jag gillar verkligen ost och skulle nog kunna äta det till allt om jag kunde. I somras åt jag en fantastiskt god sallad på Wayne’s Coffee där de hade marinerat mozzarellaskivor för att sedan lägga i salladen. Självklart ville jag återskapa detta eftersom det var så friskt, gott och nytt för mig. Chili och citron är två smaker som passar bra tillsammans, det syrliga och hettan möter upp varandra bra och detta är också vad jag använt mig av i min marinad.

Vad skall man då med marinerad mozzarella till? Jo, det passar bra att ha i en god sallad, på en smörgås, som tilltugg eller till buffén.


Citron- och chilimarinerad mozzarella

Beräknat för: 4 st personer

Tillagningstid: 15 minuter + minst 1 timmes marinerande

Passar bra tillsammans med: sallad, smörgås, buffémat

Ingredienser:

2 st mozzarella á 125g
1 st röd chili
1 tsk basilika
1/2 st citron
1 tsk olivolja
salt och peppar

➊ Skär osten i tunna skivor och lägg i en skål.

➋ Hacka chilin fint och blanda med olja och basilika. Pressa i citronsaften och krydda med salt och peppar.

➌ Häll marinaden över osten och låt marinera minst 1 timme.


Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Citron och chilimarinerad mozzarella

Lämna gärna en kommentar!