Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Bönsallad på toast

Bönsallad på toast

Ibland blir jag grymt sugen på bönsallad. Det är gott med rätta kryddningen och väldigt nyttigt. Jag tycker det blir riktigt gott att ha bönsalladen på en bit rostat/stekt bröd men naturligtvis är det gott utan också!

AvokadoBönsallad

Avokado är riktigt gott att ha i salladen även om den blir ful snabbt. Ett tips är att lägga i kärnan i salladen fram tills servering, då håller sig avokadon grön och fin längre.

Bönsallad på toast


Bönsallad på toast

Beräknat för: 4 personer

Tillagningstid: 30 minuter

Passar bra tillsammans med: crème fraîche och citronsaft

Ingredienser:

4 st skivor rostbröd (jag använde fullkorn)
ca 400g kidneybönor
1 st mogen avokado
1 st tomat
1 st rödlök
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
olja till stekning

➊ Skölj bönorna och lägg dem i en skål. Hacka rödlök, tomat och avokado i mindre bitar och blanda försiktigt med bönorna.

➋ Krydda bönsalladen med olja, vinäger, salt och peppar. Låt stå några minuter.

➌ Hetta upp en stekpanna och stek brödskivorna på medelvärme i lite olja, några minuter på varje sida (tills de fått lite färg).

➍ Lägg upp brödskivorna på en tallrik och toppa med bönsalladen.


Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Bönsallad på toast

  • Malin

    Åh, det där är något för mig!
    Avokado och tomat kombinationen på smörgås (med örtsalt) är redan en favorit hos mig. Den här måste jag testa till helgen :-). Tack för en din ständigt överraskande och inspirerande hemsida.

  • Oj,oj, oj! Gott med bönsallad! Vi åt en bönbaserad vegetarisk chili igår och den var verkligen väldigt god!
    Tycker ”bönan” fröken Dill

  • Vad gott, jag brukar ha röda linser i salladen också. Rekommenderas!

    Ja, hallonmuffins med, osockrad hallonsylt, blir ju som… inte för sött! :)

    Idag blir det lussebullbak. Helt underbart väder utanför, önskar dock att det var lite snö!

    Kram

Lämna gärna en kommentar!