Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Baguetter med parma och soltorkade tomater

Baguette med parmaskinka, sallad och soltorkade tomater

Eftersom jag befinner mig i ett land där nybakade baguetter och godsaker är en del av vardagen har min brödkonsumtion stigit något de senaste månaderna. En baguett inhandlas nästan dagligen och numera har jag även svårt att hålla mig borta från croissanter. Jag är på jakt efter att hitta den godaste croissanten här så att jag kan återskapa receptet hemma, men mer om detta senare.

Rosta baguetter i stekpannanPerfekt som snacks till fördrinken eller salladen

Åter till baguetterna.. Det finns så mycket att göra med dessa, förutom att äta dem med god ost och lite rödvin. Idag har jag till exempel använt baguetter till att göra små tilltugg som passar fint till fördrinken eller som tillbehör till en god sallad. Enkelt, snabbt och gott!


Baguetter med parmaskinka, sallad och soltorkade tomater

Beräknat för: 15 st snittar

Tillagningstid: 30 minuter

Passar bra tillsammans med: fördrink, sallad

Ingredienser:

1 st stor baguett
80g parmaskinka
8 st skivor soltorkade tomater
blandsallad

➊ Skär baguetten i skivor som är ca 3 cm tjocka. Dela varje bit på mitten.

➋ Hetta upp en stekpanna och rosta brödskivorna någon minut så at de får en knaprig yta.

➌ Dela varje skiva soltorkad tomat i två och skölj salladen.

➍ Fördela ut brödbottnarna på ett stort fat. Fördela skinkan jämnt och toppa med lite sallad och en soltorkad tomat. Lägg på brödlocket. Om locket inte vill ligga kvar, sätt en tandpetare genom locket och fyllningen.


Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Baguetter med parma och soltorkade tomater

  • Jag har, ganska nyligen, blivit av med mitt baguette-beroende – så jag förstår precis vad du menar :). Håller med om att kombinationen ost, baguette och rödvin är bra – kanske t.o.m den bästa? Dessa tilltugg såg dock inte helt fel ut!

  • Nybakade frasiga baguetter är ju så himla gott och jag som inte ätit frukost än blir riktigt hungrig av dina bilder.

Lämna gärna en kommentar!