Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Tomatsallad med mozzarella

Tomatsallad med mozarella

En superenkel förrätt som många gillar är tomat- och mozzarellasallad. Mozzarella, tomat, rödlök och basilika passar utmärkt tillsammans i smakväg. Varför inte servera grillat vitlöksbröd till?

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

2 st mozzarellaostar (ca 250g)
4 st tomater
1 st röd lök
10 st färska basilikablad
Peppar
Olivolja

Tillagning

  1. Hacka rödlök och basilika fint samt tomater i mindre tärningar. Blanda allt i en skål och smaka av med lite olivolja och färskmalen peppar.
  2. Skiva mozzarellan tunt och lägg upp på tallrikar.
  3. Fördela tomatsalladen jämnt över mozzarellan. Toppa med några droppar olivolja och peppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Tomatsallad med mozzarella

Lämna gärna en kommentar!