För att fira min föedelsedag (några månader sen) ordnade två fina vänner till mig en Emma-dag. Det var en fantastisk eftermiddag fylld med akvarellmålning, god mat, goda vänner och solsken. När kvällen närmade sig och vi var mätta efter vår grillmiddag slängde vi ihop en snabb dessert – tobleronesås med bär, frukt och glass. Otroligt gott! Det var första gången som jag gjorde en chokladsås på toblerone men det fungerade bra.
Receptet är beräknat för 4 personer
Ingredienser 200 g toblerone |
Tillagning
|

Har jag aldrig testat men det måste ju bli jättegott med de små bitarna som är i tobleronen!
Vilka smarriga recept du har, tycker det är bra när receptet kommer när man klickar in på inlägget. Då är det lätt att kommentera också, annars blir det lätt att man skippar det i förbifarten!
Så gott Tobleronesås verkar vara. Såsen ska alltså serveras varm om jag fattat rätt?
Jag är faktiskt sugen på att prova riktigt varm Tobleronesås till frusna lingon. Det blir då en variant på på den ryska kolasåsen (tjinuskisås) med lingon.
Mumsigt! Kanske borde testa 😛
Vilka fina bilder du tar! Tack för kommentaren på min blogg. Jag blev sugen på din tobleronesås. Mumma! Kram C.
Åh så gott! Nästan som chokladfondue!
Åh snacka om gott det lät med tobleronesås till, mmm 🙂