Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Snabb tobleronesås

Tobleronesås med blandfrukt

För att fira min föedelsedag (några månader sen) ordnade två fina vänner till mig en Emma-dag. Det var en fantastisk eftermiddag fylld med akvarellmålning, god mat, goda vänner och solsken. När kvällen närmade sig och vi var mätta efter vår grillmiddag slängde vi ihop en snabb dessert – tobleronesås med bär, frukt och glass. Otroligt gott! Det var första gången som jag gjorde en chokladsås på toblerone men det fungerade bra.

Vaniljglass med blåbär

Receptet är beräknat för 4 personer

Ingredienser

200 g toblerone
1/2 dl grädde

Tillagning

  1. Dela chokladen i mindre bitar
  2. Smält chokladen tillsammans med grädden under omrörning över ett vattenbad. Så fort allting blandats så är såsen färdig.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

7 personer har kommenterat inlägget Snabb tobleronesås

Lämna gärna en kommentar!