
Tanken med detta recept var att göra chilipotatisbullar men eftersom jag inte har något rivjärn för tillfället var det lite svårt. Istället blev det ett supergott potatismos som passar utmärkt tillsammans med lite limemarinerad kyckling eller en köttbit.


Beräknat för 4 personer
Ingredienser
800-1000g potatis
2 st färska gröna chilifrukter
2 st vitlöksklyftor
4 msk olja
Salt och peppar |
Tillagning
- Skala potatisarna och koka dem tills de är klara.
- Hacka vitlök och chili fint. Stek i oljan på låg värme någon minut.
- Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl.
- Mosa potatisarna tillsammans med vattnet med en gaffel eller potatiskross.
- Rör ner chili- och vitlöksblandningen (inklusive oljan) i potatismoset. Krydda med salt och peppar.
|
Jag skulle egentligen kommentera din pasta några inlägg längre ner men det verkar inte fungera. Är det mig det är fel på eller är det nåt annat knas? 🙂
Hur som helst, den ser helt fantastiskt god ut!
Göttans recept, får man ta och pröva på här i hemmet.