Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Potatismos med chili och vitlök

Potatismos med chili och vitlök

Tanken med detta recept var att göra chilipotatisbullar men eftersom jag inte har något rivjärn för tillfället var det lite svårt. Istället blev det ett supergott potatismos som passar utmärkt tillsammans med lite limemarinerad kyckling eller en köttbit.

Chili och vitlökMisslyckade potatisbullar

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

800-1000g potatis
2 st färska gröna chilifrukter
2 st vitlöksklyftor
4 msk olja
Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala potatisarna och koka dem tills de är klara.
  2. Hacka vitlök och chili fint. Stek i oljan på låg värme någon minut.
  3. Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl.
  4. Mosa potatisarna tillsammans med vattnet med en gaffel eller potatiskross.
  5. Rör ner chili- och vitlöksblandningen (inklusive oljan) i potatismoset. Krydda med salt och peppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Potatismos med chili och vitlök

Lämna gärna en kommentar!