Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Leila's vaniljkräm

Vaniljkräm

Leila’s vaniljkräm är nog den godaste vaniljkrämen jag ätit. Perfekt till bakelser, tårtor eller bara ändå! Jag trodde att det skulle vara rätt svårt att laga egen vaniljsås men det gick väldigt bra. Visst tar det lite längre tid jämfört med att värma vaniljkräm från pulver, men det är värt det. Så gör en paj eller något annat gott och servera lite vaniljkräm till. Mumms!

Vaniljstång

Receptet är hämtat från Leila Lindholm.

Beräknat för 6 personer

Ingredienser

5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 st äggulor
0,75 dl maizenamjöl
50g mjukt smör

Tillagning

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölken. Låt koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Häll över den heta mjölken under vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret under omrörning och kyl krämen i isbad eller kyl.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

11 personer har kommenterat inlägget Leila’s vaniljkräm

Lämna gärna en kommentar!