
Leila’s vaniljkräm är nog den godaste vaniljkrämen jag ätit. Perfekt till bakelser, tårtor eller bara ändå! Jag trodde att det skulle vara rätt svårt att laga egen vaniljsås men det gick väldigt bra. Visst tar det lite längre tid jämfört med att värma vaniljkräm från pulver, men det är värt det. Så gör en paj eller något annat gott och servera lite vaniljkräm till. Mumms!

Receptet är hämtat från Leila Lindholm.
Beräknat för 6 personer
Ingredienser
5 dl mjölk
1 st vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 st äggulor
0,75 dl maizenamjöl
50g mjukt smör |
Tillagning
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölken. Låt koka upp.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Häll över den heta mjölken under vispning.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret under omrörning och kyl krämen i isbad eller kyl.
|
Har du provat att göra hennes Fläderkräm? Jag gjorde den fast använde rabarbersaft, det blev hur gott som helst!
Javisst är det enkelt och väldigt gott med hemgjord vaniljkräm. Finns ingen anledning att köra med pulver.
Jag har också provat den här krämen, och den är supergod! Jag gillar Leila, alla hennes recept är toppen. Fina foton du har på din blogg!
Ja visst är det inspirerande att se hennes tv-program och läsa hennes böcker! Allt ser ju så gott ut..
Det är helt underbart gott med äkta vaniljkräm, ska testa Leilas recept.
Lite förmycket maizenamjöl, blir lite grynig
Alldeles för mycket maizena! Blir som en gröt och smakar mer mjöl än vanilj. Nästa gång tar jag ett annat recept 🙁
fattar ju inte alls hur många tårtor ”6 portioner” är till..
Det var länge sen jag gjorde den här vaniljkrämen så jag kommer inte exakt ihåg hur mycket det blev. Skulle tro att det räcker till minst en tårta, men det beror ju på hur mycket fyllning man själv vill ha.
Håller med några föregående talare, tycker också det är på tok för mycket maizena! 🙁
Med 7 äggulor per 0,5 liter så låter det väldigt mycket med den angivna mängden maizena! 1 msk är nog för mycket bara det. För som någon skrev så blir det här nog mer bara en gröt. Hoppas du känner för att uppdatera receptet till en mer realistisk mängd maizena =)