Recept och tips

de senaste kommentarerna

  No comments.

Kategorier

 • (17)
 • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
 • Argentina (1)
 • Bakelser, paj, tårtor (16)
 • Bär och frukt (9)
 • Bönor, linser och ärtor (3)
 • Bröd och skorpor (13)
 • Bullar (9)
 • Choklad (16)
 • crème brûlée & pannacotta (2)
 • Danmark (1)
 • Drinkrecept (5)
 • Dryckkunskap (3)
 • Fågel (14)
 • Fisk och skaldjur (18)
 • Frankrike (6)
 • Glutenfritt (59)
 • Grönsaker (18)
 • Helg (10)
 • Jul (16)
 • Kött (47)
 • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
 • Midsommar (3)
 • Mjuka kakor och muffins (11)
 • Nyår (3)
 • Påsk (1)
 • Pasta och pizza (29)
 • Rekommendationer (1)
 • Såser (16)
 • Soppor (14)
 • Sötsaker (3)
 • Storbritannien (14)
 • Sverige (16)
 • USA (8)
 • Vardag (108)

Annonser

Krämig pasta med svamp och biff

Krämig pasta med svamp och biff

Det blir mycket pasta nu för tiden men det är ju så gott och man det passar med så mycket. Idag har jag ätit pasta med svamp- och biffsås. Superenkelt och gott! Det kanske ser lite grått och trist ut på bilden men tillsammans med lite grönsallad blir det lite roligare.

Eftersom jag är på utbyte den här terminen träffar jag studenter från andra delar av världen. Jag har bland annat träffat några indiska killar som är väldigt trevliga. De har bjudit mig på traditionell indisk mat tre gånger, vilket har varit en fantastisk upplevelse. Mycket ris, grönsaker och kryddor – speciellt chili! Eftersom jag älskar stark mat såg jag fram emot att få testa riktig indisk mat (mycket av det vi äter i Sverige är ju anpassat för svenska munnar). Jag måste säga att jag inte var beredd på hur starkt det verkligen var. Det var nästan så att jag inte kunde äta upp.. Jag har lovat att bjuda på lite svensk mat framöver så jag gissar att de inte kommer gilla det speciellt mycket för det kommer nog inte smaka någonting i jämförelse, men jag skall göra mitt bästa. Nästa vecka skall jag i alla fall försöka förmedla lite indiska recept till er så ni också kan prova att laga riktig indisk mat hemma.

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

300g pasta
400g biff
400g skivade champinjoner
250ml matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
4 msk färskost (vitlök&örter)
4 msk chilisås
salt & peppar

Tillagning

 1. Koka pastan enligt anvisningarna.
 2. Skär köttet i strimlor och hacka vitlök fint.
 3. Stek köttet på hög värme i lite olja. När köttet fått en stekyta, sänk värmen och tillsätt champinjonerna och vitlöken. Låt fräsa några minuter.
 4. Tillsätt matlagningsgrädden, färskost och chilisås. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
 5. Häll av pastavattnet och rör ner såsen i pastan. Servera direkt.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Krämig pasta med svamp och biff

Lämna gärna en kommentar!