Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Grekisk yoghurt med honung och nötter

En superenkel dessert från det grekiska köket! Passar väldigt bra att bjuda på efter en riktigt mättande måltid eftersom yoghurt inte är så krävande i sig. Tillsammans med valnötter och honung får yoghurten en helt ny dimension. Eftersom jag tycker att yoghurt är underskattat (personligen skulle jag säkert kunna leva på det) så är detta något av en favorit. Stort plus för att den, som jag redan nämnt, är superenkel att göra.

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

4 dl grekisk yoghurt
1 dl valnötter
honung

TILLAGNING

  1. Fördela yoghurten i portionsskålar eller glas.
  2. Bryt försiktigt sönder valnötterna och fördela jämnt över yoghurten.
  3. Avsluta med att ringla honung över alltsammans.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Grekisk yoghurt med honung och nötter

Lämna gärna en kommentar!