Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Gräddstuvad pyttipanna

Gräddstuvad pyttipanna

En maträtt som alltid går hem hos mig är pyttipanna, speciellt när den är gräddstuvad! Det fantastiska med pyttipanna är att man kan ta det man har hemma. Ofta behöver man inte gå till affären och handla de ingredienser som man behöver. Istället för, eller tillsammans med, kött kan man till exempel använda korv. Varför inte göra en pyttipanna med fisk? Variationerna är många!

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

600g kött
800g kokt potatis (kall)
2 st gula lökar
250ml matlagningsgrädde
Färsk timjan
Salt och peppar
Olja

Tillagning

  1. Skär köttet och potatisen i mindre träningar. Hacka löken fint.
  2. Bryn löken på låg värme. Lägg åt sidan.
  3. Stek köttet på medelvärme i olja. Sänk värmen något och tillsätt löken och potatisen.
  4. Tillsätt matlagningsgrädden och låt allt koka samman. Smaksätt med timjan, salt och peppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Gräddstuvad pyttipanna

  • Mamma

    Ummmm man blir så himla hungrig när man tittar på din mat-blogg :) Massor med gott !! Det är så skönt att se att du använder så bra basråvaror också …jag läste just ett inlägg om Slow food matlagning – jag tror det är det bästa :) Det enkla är oftast det bästa . Fast du lyckas ofta svänga ihop något med kvalité också på nolltid…. Hur klarar du det så galant ? Än en gång TACK ! och Lycka till i fortsättningen också med bloggen… Jag har nominerat dig förstås….

  • Anders

    Det där ser faktiskt väldigt gott ut. Ska testa det i veckan!

Lämna gärna en kommentar!