Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Flygande jacob

Flygande jacob

Flygande jacob är en av mina favoritvardagsrätter. Trots detta är det väldigt sällan jag lagar den. Jag gillar alla smaker som blandas; bacon, banan, chilisås och nötter. Perfekt vardagsmat då det mesta lagar sig själv i ugnen. Så gillar jag sås också – mycket sås :)

ingredienser

Glöm inte bort att tävla om  den grekiska kokboken (sista dag imorgon söndag).

Receptet är beräknat för 6 personer

INGREDIENSER

800 g kycklingfilé (alt. 2 st grillade kycklingar)
300 g bacon
2-3 st bananer
250 ml matlagningsgrädde
150 ml mjölk
3 msk chilisås
1 msk maizena
50 g jordnötter
Salt & peppar
Olja

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek på medelvärme i lite olja.
  3. Skär bacon i mindre bitar och bananerna i skivor. Lägg kycklingen i botten på en ugnsfast form och toppa med bacon och bananer.
  4. Blanda matlagningsgrädde, mjölk, chilisås och maizena. Smaka av med salt och peppar. Häll vätskan över kycklingen. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  5. När det är 5 minuter kvar, strössla jordnötterna över rätten.

Servera tillsammans med ris och grönsallad.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Flygande jacob

Lämna gärna en kommentar!