
Flygande jacob är en av mina favoritvardagsrätter. Trots detta är det väldigt sällan jag lagar den. Jag gillar alla smaker som blandas; bacon, banan, chilisås och nötter. Perfekt vardagsmat då det mesta lagar sig själv i ugnen. Så gillar jag sås också – mycket sås 🙂

Glöm inte bort att tävla om den grekiska kokboken (sista dag imorgon söndag).
Receptet är beräknat för 6 personer
INGREDIENSER
800 g kycklingfilé (alt. 2 st grillade kycklingar)
300 g bacon
2-3 st bananer
250 ml matlagningsgrädde
150 ml mjölk
3 msk chilisås
1 msk maizena
50 g jordnötter
Salt & peppar
Olja
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek på medelvärme i lite olja.
- Skär bacon i mindre bitar och bananerna i skivor. Lägg kycklingen i botten på en ugnsfast form och toppa med bacon och bananer.
- Blanda matlagningsgrädde, mjölk, chilisås och maizena. Smaka av med salt och peppar. Häll vätskan över kycklingen. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
- När det är 5 minuter kvar, strössla jordnötterna över rätten.
Servera tillsammans med ris och grönsallad. |

Unra om det här blir kvällens middag? 😛 Så sjukt gott. MM!
Vi tyckte att Din Flygande jacob var jättegod! Vi åt tre (!) portioner var.
Maja och Martin
(våra föräldrar tyckte att köttet från en grillad kyckling blev lagom mängd till övriga ingredienser)