
I somras grillade vi hela lamracks. Det gick jättebra och blev supergott. Till lammet lagade jag ugnsstekt färskpotatis som jag gratinerade med vitlöksklyftor och fetaost. Såklart blev det rödvinssås och sallad till. Fin combo! Eftersom det är fetaostens dag idag bjuder jag på receptet.
Glöm inte bort att tävla om kokboken föresten..
Receptet är beräknat för 4 personer
INGREDIENSER
ca 800 g potatis
200-400 g fetaost (beroende på hur mycket ost man vill ha)
8 st vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
olja
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 225°. Skölj och skrubba potatisarna.
- Skär potatisarna i klyftor, eller låt dem vara som de är om de är små. Lägg dem i ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Krossa vitlöksklyftorna försiktigt och hacka timjan grovt. Blanda allt med lite olivolja.
- Lägg potatisen i formen och häll över oljan. Se till att vända potatisarna så att kryddblandningen sprider sig.
- Grädda i mitten av i ca 10 minuter . Sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 20 minuter.
- När det är 10 minuter kvar, ta ut plåten och strössla snabbt över fetaosten. Grädda ytterligare 10 minuter eller tills dess att potatisen är genomstekt.
|
Den här måltiden hade jag den stora glädjen att få avnjuta. Det var verkligen supergott!!!
Fetaostgratinerad potatis, det lät ju ljuvligt gott till grillat!
Fetaost är ju så gott, jag älskar att ha det på hemmagjord pizza, med vanlig riven ost & skinka 🙂