Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Fattiga Riddare

Fattiga riddare

När jag var mindre brukade vi ibland laga fattiga riddare hos min mormor. Jag minns det för jag tycker det var så gott. Vitt bröd doppat i pannkakssmet och stekt i smör. Kan det blir smarrigare? Ofta brukar dessa dyka upp på brunchen om man äter ute, närmare bestämt på dessertbordet.

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

4 st skivor vitt bröd, gärna formfranska
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 tsk salt

TILLAGNING

  1. Rör samman ägget och mjölet i en stor skål. Späd ut med lite mjölk. Vispa till en slät smet.
  2. Tillsätt resten av mjölken och saltet och fortsätt vispa tills smeten är klumpfri.
  3. Lägg i två brödskivor och låt dem ligga och dra i smeten i ca 5 minuter. Värm under tiden upp en stekpanna på medelvärme.
  4. Stek brödskivorna i lite smör några minuter på varje sida eller tills de fått lite färg och knaprig yta. Lägg under tiden de återstående brödskivorna i smeten. Stek därefter de sista skivorna.

Om de första fattiga riddarna inte äts innan de sista är färdigstekta så går det bra att bara värma på dem några sekunder i stekpannan för att få tillbaka krispigheten.

Servera gärna med socker och kanel.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!