
Igår blev det köttgryta till middag, och gott blev det! Ingefära luktar och smakar så gott så varje gång jag använder det förvånas jag över att jag inte har det i maten oftare.. Anyway, ingefära, lök och rött vin är en finfin kombination. Det luktar ljuvligt i köket och smakar likaså. Perfekt som lördagsmiddag eller varför inte sen söndagslunch?
Beräknat för 4 personer
Ingredienser
400g kött, lövbiff eller liknande
1 st röd paprika
300g skivade champinjoner
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
3 msk tomatpuré
2 msk mjöl
1 dl vatten
3 dl rödvin
Salt och peppar
Ris till servering |
Tillagning
- Koka riset enligt anvisningarna.
- Strimla under tiden köttet och paprika tunt samt hacka lök och ingefära fint.
- Stek köttet på hög värme tills det fått stekyta. Sänk därefter värmen och tillsätt alla grönsaker. Låt steka några minuter.
- Rör ner mjölet i pannan och se till att allt blandas väl. Tillsätt vatten, vin och tomatpuré och låt koka upp. Låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
|

Tack så mycket! Och vilken god gryta, det här måste jag prova 🙂 Supersnygg blogg också, kul med så många fina bilder – jag vill äta allt 🙂
Allt du gör ser så jäkla gott ut. Det där lär jag absolut prova! Gör gärna lite kycklingrätter.. 🙂 trött på vanlig stek kyckling med klyftpotatis ^^ Åh nå enkla desserer?
Ensuperdupergod gryta. Gjorde den på älgkött. Tack för receptet!