Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Biffgryta med ingefära och rödvin

Biffgryta med ingefära och rödvin

Igår blev det köttgryta till middag, och gott blev det! Ingefära luktar och smakar så gott så varje gång jag använder det förvånas jag över att jag inte har det i maten oftare.. Anyway, ingefära, lök och rött vin är en finfin kombination. Det luktar ljuvligt i köket och smakar likaså. Perfekt som lördagsmiddag eller varför inte sen söndagslunch?

Beräknat för 4 personer

Ingredienser

400g kött, lövbiff eller liknande
1 st röd paprika
300g skivade champinjoner
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
3 cm färsk ingefära
3 msk tomatpuré
2 msk mjöl
1 dl vatten
3 dl rödvin
Salt och peppar

Ris till servering

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisningarna.
  2. Strimla under tiden köttet och paprika tunt samt hacka lök och ingefära fint.
  3. Stek köttet på hög värme tills det fått stekyta. Sänk därefter värmen och tillsätt alla grönsaker. Låt steka några minuter.
  4. Rör ner mjölet i pannan och se till att allt blandas väl. Tillsätt vatten, vin och tomatpuré och låt koka upp. Låt småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Biffgryta med ingefära och rödvin

Lämna gärna en kommentar!