Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Pasta med svamp- och skinksås

krämig pasta

När man har jobbat en hel dag är man oftast rätt hungrig när man kommer hem. Tur att det då finns maträtter som går snabbt att göra och som dessutom är goda. Den här pastan passar många eftersom den är ganska naturell i smakerna. Svamp och skinka passar utmärkt ihop med lite vitlök och pasta!

Receptet är för 4 personer

INGREDIENSER

ca 300 g färsk pasta
200 g skinka
200 g champinjoner
250 ml matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
3-4 st skivor soltorkade tomater
smör

TILLAGNING

  1. Skär skinkan i tärningar och skiva champinjonerna tunt.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna.
  3. Stek skinkan och champinjonerna i lite smör och pressad vitlök. Tillsätt matlagningsgrädden och låt såsen koka upp.
  4. Hacka de soltorkade tomaterna fint och blanda ner i såsen.
  5. Häll av vattnet från pastan och vänd försiktigt ner den i såsen. Servera direkt.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

2 personer har kommenterat inlägget Pasta med svamp- och skinksås

Lämna gärna en kommentar!