Det är så härligt när man bara kan gå ut på gården och plocka lite äpplen och sen göra en god äppelpaj. Även om man inte har ett eget äppelträd går det bra att handla lite äpplen i matbutiken eller på torget för att göra en paj.
Det är något med äppelpaj som gör mig lite nostalgisk. Det känns som om äppelpaj är något som har blivit lite av en tradition i alla hushåll, nästan alla äter den och gillar den. Alla har nog lite olika variationer i receptet men i huvudsak finns den alltid där, äppelpajen.
INGREDIENSER
3 dl vetemjöl (ev. mer om degen blir lös) TILLAGNING
Låt gärna pajen stå och stilla sig 15-20min innan servering så att aromen sprider sig jämt och pajen inte är för varm. Ät gärna tillsammans med vaniljglass eller lite nykokt vaniljsås. |

mmm så gott med äppelpaj…ja detta är en efterrätt som alltid går hem.
ha en trevlig helg,
nadja
Den där vill jag smaka 🙂
Det ser jättegott ut! Systrarna Yster gillar din blogg:)!
1 tsk salt = alldeles för mycket, smakade mest salt tycker jag.
Gjorde denna idag, använde dock 1/2 tsk salt. Tyckte att den var god, kommer nog att göra den igen fast då utan salt!
Tack för receptet!
Har bakat många äppelpajer, men den där ser riktigt god ut!
Du kanske skulle vilja lägga upp ditt äppelpaj recept på Äppelpaj.se?
Om du vill så kan du lägga upp den själv såsom många andra har gjort genom att vår ”Skicka in recept” funktion eller så kan vi göra det åt dig?
Mvh
Äppelpaj.se