Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Het omelett

Eftersom jag är begränsad till två kokplattor när det gäller matlagning i min lägenhet blir det mest snabblagade lätta rätter på menyn. Tyvärr fick jag inte till någon bra bild på omeletten men jag kan lova er att den var god.

Receptet är beräknat för 1 person

INGREDIENSER

3 st ägg
1 msk mjölk
2 cm grön chili, skivad
1 st tomat, grovt hackad
1 st vitlöksklyfta, tunt skivad
1/3 st gul paprika, hackad
1 krm salt
peppar

TILLAGNING

  1. Stek alla grönsaker tillsammans i lite smör på medelvärme. Krydda med lite peppar.
  2. Blanda under tiden ihop ägg, mjölk och salt. Rör samman äggen med en gaffel.
  3. När grönsakerna blivit lite mjuka häll över äggblandningen och låt steka 3-4 minuter. Rör försiktigt i omeletten några gånger så att värmen fördelas jämnt. Omeletten är klar när ovandelen stelnat (detta beror förstås på egen smak).

Servera gärna tillsammans med lite grönsallad och en god dressing.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!