Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Citronfisk med råstekta rotfrukter

citron- och dillfisk med råstekt potatis och morötter

Jag försöker hela tiden äta mer fisk till vardags eftersom det är både gott och nyttigt. Speciellt nu när det börjar bli höst och mörkt om kvällarna är det extra gott med en fiskgryta eller soppa att mumsa på. I det här receptet har jag tagit hjälp av Arla eftersom jag har använt Keldas Lovely Lemon som grund. Ofta försöker jag göra allting från grunden men ibland finns inte tiden eller orken och då är det bra när man kan fuska med dessa såser.

Inspiration från Arla Köket: Snabba citronfisken

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

600 g hokifilé (eller annan vit fisk)
300 ml Kelda Lovely Lemon
8 st medelstora potatisar, skurna i små kuber
4 st morötter, tunt skivade
1/2 st citron, saft + rivet skal
1-2 tsk dill
2 tsk socker
smör

TILLAGNING

  1. Stek potatis på hög temperatur tills dess att den fått till färg (ca 10 minuter). Rör om då och då så att den inte bränner fast. Sänk värmen till medel och tillsätt morötterna. Låt steka tillsammans tills dess att de mjuknat (ytterligare 10-15minuter).
  2. Koka under tilden upp den färdiga såsen tillsammans med socker, dill och saften från citronen.
  3. Dela filérna i mindre bitar och lägg ner i såsen. Låt sjuda ca 10 minuter eller tills dess att fisken är vit. Tillsätt det rivna citronskalet innan servering.

Servera med lite grönsallad och bröd.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!