Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Grönsaksomelett

omelett med grönsaksfyllning

Perfekt till brunchen eller bara som en lätt måltid. Omelett är gott både med och utan fyllning. Andra exempel på fyllningar är ost och skinka, svampstuvning och potatis och paprikafyllning.

Receptet är beräknat för 1-2 personer

INGREDIENSER

3 st ägg
1 msk vatten
3 cm zucchini
1/2 st tomat
1/4 st röd lök
1 krm salt
1 krm vitlökssalt
1 krm basilika
olivolja

TILLAGNING

  1. Skär zucchinin i tunna fjärdedelar och hacka lök och tomat fint.
  2. Stek grönsakerna på medelvärme i lite olivolja tills dessa att de mjuknar. Krydda med vitlökssalt. Lägg grönsakerna åt sidan.
  3. Rör ihop ägg, vatten och salt.
  4. Stek omeletten på medelvärme. Rör om några gånger i botten så att omeletten blir genomstekt. När den stelnat lite, bred över grönsakerna och krydda med basilika. Stek tills dess att omeletten blivit fast i konsistensen (detta beror självklart på hur du vill ha din omelett).
  5. Vänd ihop omeletten så att grönsakerna kommer i mitten. Servera på en gång.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Grönsaksomelett

Lämna gärna en kommentar!