
Ibland blir jag sugen på ädelost. Pasta med smält ädelost. Så var fallet igår. I princip funkar det att ha ädelost till de flesta milda grönsaker och vill man inte ha något annat än pasta och ost funkar det lika bra! Jag var lite osäker på hur bratwursten skulle smaka tillsammans med osten men det blev en positiv överraskning. Vill man inte ha korv funkar en vanlig biff eller bacon lika bra.
Receptet är beräknat för 2-3 personer
INGREDIENSER
140 g pasta
140 g kvibille ädel eller annan ädelost
2 st bratwurstkorvar
1 st tomat
1/2 st gul paprika
1/3 st zucchini
olivolja
peppar
TILLAGNING
- Koka pastan enligt anvisningar.
- Skär korven i större bitar och stek i lite olja på medelvärme några minuter. Skär paprikan i tunna strimlor och zucchinin i mindre bitar. Stek paprikan och zucchinin tillsammans med korven tills dess att de mjuknat lite.
- När pastan kokat klart, ta ca 1-1 1/2 dl (beror på vilken tjocklek såsen skall få) pastavatten och tillsätt med korven. Smula ner nästan all ost (spara lite till servering) i mindre bitar och låt koka samman med korven och grönsakerna. Häll av pastan.
- Innan servering, tillsätt tomaterna i såsen och därefter pastan. Rör om så att allt blandas väl.
Servera tillsammans med lite ädelost och nymalen peppar.
|

Gud så smarrigt!!!