Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Thaikyckling

thaikyckling med ris

Jag älskar smakrik mat, speciellt när det är starkt. Eftersom det nu för tiden går att få tag på det mesta som behövs för att kunna tillaga asiatisk mat hemma i det svenska köket provade jag häromdagen på att laga lite thai. Det blev förvånansvärt lyckat och kändes nästan som något som jag hämtat från en thairestaurang.

röd chili och paprikabambuskottred curry paste

Jag använde bara några få råvaror till min rätt men det går naturligtvis att ta bort eller lägga till grönsaker/kött/fisk som man önskar. Prova dig fram och hitta din favorit/favoriter, det finns oändligt många smaker att testa.

stekt kycklingcurry paste, kokosmjölk, paprika och chili

Receptet är beräknat för 3-4 personer

INGREDIENSER

500 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
ca 225 g bambuskott (1 konservburk)
2 1/1 tsk röd curry paste
2 msk olja
ris till servering

TILLAGNING

  1. Skiva kycklingfilerna tunt, i mindre bitar. Stek kycklingen för sig tills den är genomstekt.
  2. Skär paprikan i mindre bitar och chilin i tunna strimlor.
  3. Lägg kycklingen åt sidan. Hetta upp oljan och curry paste tillsammans i grytan. Tillsätt kokosmjölken och låt såsen puttra några minuter tills dess att curryn löst upp sig.
  4. Tillsätt grönsakerna i såsen och låt koka 5-8 minuter. Tillsätt kycklingen innan servering så att den hinner bli varm igen.

Servera med ris eller nudlar och lite kålsallad.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Thaikyckling

Lämna gärna en kommentar!