Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Snabb jordgubbssylt

färska jordgubbar

Jordgubbssylt kokas ihop väldigt snabbt och är ett utmärkt tillbehör till frukosten, lunchen eller efterrätten. Kanske till pannkakor eller en somrig jordgubbstårta? Passa på att koka lite sylt på de goda svenska jordgubbarna för att frysa in till vinterhalvåret.

syltsocker och jordgubbarhalvfärdig jordgubbssylt

ta bort allt skummfärdig sylt

INGREDIENSER

1 l färska jordgubbar (ca 4 hg)
3 1/2 dl syltsocker

TILLAGNING

  1. Skölj jordgubbarna och dela de mindre i två och de större i fyra.
  2. Häll jordgubbarna i en kastrull och rör försiktigt ner syltsockret.
  3. Koka upp alltsammans snabbt under omrörning och låt sedan sylten koka 3 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och ta bort allt eventuellt skum som bildats.
  5. Häll sylten i en ren burk och låt svalna innan servering.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!