Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Pasta med krämig biffsås

färdig pasta

lök, paprika, champinjonerstekt biff och grönsakerköttbuljongtärningfärdig sås

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

150 g spaghetti
150 g biff
1 st gul paprika
1 st gul lök
1 dl skivade champinjoner
1 st köttbuljongtärning
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 tsk färsk timjan
Salt & peppar

TILLAGNING

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna.
  2. Hacka lök och paprika grovt. Skär biffen i cm tjocka kuber.
  3. Stek biffen på medelvärme i olivolja tills den får lite färg. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några minuter så att dessa får färg och blir lite mjuka.
  4. Strö över mjöl över biffen och rör om. Tillsätt mjölken, tomatpurén och buljongtärningen och låt puttra tills såsen får en krämig konsistens. Krydda med färsk timjan, salt och peppar.
  5. Vänd försiktigt ner spaghettin i pastasåsen innan servering.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Pasta med krämig biffsås

Lämna gärna en kommentar!