Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Lemon curd

färdig lemon curd

Lemon curd, eller citronkräm, är supergott att ha till en rostad smörgås med lite ost på. Den passar också utmärkt till nybakade scones eller i bakverk såsom tårtor eller pajer. Varför inte göra en citronpaj med maräng och bjuda släkt och vänner på?

citronerrivet citronskalcitronsaftcitronsaft, citronskal, socker och smörsila av citronskalet

ägg och äggulorgott på smörgåsen

Inspiration från Leila Lindholm

Receptet är beräknat för ca 500 ml

INGREDIENSER

3 st citroner
1 1/2 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 st ägg
2 st äggulor

TILLAGNING

  1. Tvätta citronerna noga och riv skalet mellangrovt.
  2. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, citronskal, strösocker och smör. Sila därefter vätskan till en skål.
  3. Blanda Maizena med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan.
  4. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan. Häll tillbaka vätskan i en kastrull och sjud tills krämen tjocknar (ca 85°).
  5. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.

Hållbar i kyl i ca 1-2 veckor.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

3 personer har kommenterat inlägget Lemon curd

Lämna gärna en kommentar!