
En god klassisk lasagne med köttfärs- och bechamelsås vinner många hjärtan. Lasagne går relativt snabbt att laga och kan varieras på oändligt många sätt. I stället för köttfärs kan man använda fisk och skaldjur eller bara grönsaker för att göra en god vegetarisk rätt.









Receptet är beräknat för 6-8 personer
INGREDIENSER
12 st lasagneplattor
400 g köttfärs
500 g krossade tomater
3 msk chilisås
250 g naturell keso
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
3 msk smör
3 1/2 msk mjöl
8 dl mjölk
2 dl västerbottenost, riven
Salt, peppar och muskotnöt
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 200°. Hacka den gula löken och vitlöken fint.
- Stek löken i en gryta på låg värme tills den mjuknar. Höj värmen och tillsätt köttfärsen.
- När köttfärsen är färdigstekt, tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljongtärning, chilisås, oregano och salt och peppar. Låt koka några minuter.
- Smält smör i en annan kastrull. Rör ner mjölet och späd sedan ut redningen med mjölken under omrörning. Koka upp såsen under omrörning och krydda med lite riven muskotnöt. När såsen börjat tjockna rör ner 1 dl riven ost. Rör tills osten smält. Om såsen blir för tunn, tillsätt lite maizena.
- Varva lasagneplattorna med köttfärs- och bechamelsåsen. Bred ut keson på ett lager i mitten av lasagnen. Avsluta med bechamelsås och resten av den rivna osten.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt stå ca 5-10 minuter innan servering.
|

riktigt bra recept på en god lasagne, verkligen att rekommendera!