Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Fransk löksoppa

fransk löksoppa

Jag är inne i en sopp-period. Den här löksoppan smakar gudomligt gott och kan serveras som en förrätt eller som en ensam måltid.

tre sorters lök

Receptet är beräknat för 4-6 personer

INGREDIENSER

2 st gula lökar
1 1/2 st röda lökar
1 st purjolök
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
2 msk olja

TILLAGNING

  1. Skär purjolöken i smala strimlor, ca 3-4 cm långa. Skär den gula och röda löken i tunna klyftor.
  2. Stek löken på medelvärme i olja. Tillsätt det vita vinet och låt småputtra 2-3 minuter.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, timjan och svartpeppar. Låt soppan koka upp och koka sedan på låg värme i 30 minuter.

Fransk soppa serveras med vitt bröd i och liten riven ost ovanpå. Antingen kan detta tillsättas vid servering eller så kan soppan fördelas i ugnsfasta formar för att med brödet och osten (traditionellt). Båda sätten är goda.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!