Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Snabb korvstroganoff

Perfekt middag när det inte finns mycket tid till att laga något stort. Nudlar kan lika väl bytas ut mot vanlig pasta eller ris. I denna använder jag krossade tomater med chilismak för att få lite sting på grytan, men vanliga krossade tomater går lika bra att använda. Vill du ha ännu mer kryddad smak så tillsätt lite hackad färsk röd chili!

Receptet är beräknat för 6 personerINGREDIENSER

ca 500 g falukorv
400 g risnudlar
1 gul paprika
1 gul lök
400 g krossade tomater, chilismak
250 ml oatly iMat
1 köttbuljongtärning
2 tsk oregano
1 msk honung
Salt & svartpeppar

TILLAGNING

  1. Strimla korven fint. Bryn i lite olja.
  2. Hacka löken grovt och strimla paprikan tunt. Låt steka med korven ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, köttbuljongtärning, honung, och oregano. Låt småputtra.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Smaka av korvstroganoffen med salt och svartpeppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!