Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Smörstekt färskpotatis

färdigstekt potatis

Smörstekt färskpotatis med smak av timjan passar utmärkt till en bit grillat kött,  fisk eller i en kall potatissallad om den låts svalna. Detta tillagningssätt är speciellt smidigt när färskpotatisen är liten, då blir inte tillagningstiden så lång. Utelämna timjan eller byt den mot någon annan kryddning om du vill. Hur som haver blir det gott.

färskpotatis i stekpannan

INGREDIENSER

Lagom mängd potatis till sällskapet (ofta äter man mer färskpotatis än man tror eftersom det är så gott)
Färsk timjan (några stjälkar)
Vitlökssalt

TILLAGNING

  1. Koka potatisen tills den är genomkokt. En fördel är om potatisen är av liknande storlek så den inte bli ojämnt kokt.
  2. Smält smör i en stekpanna och stek lite potatis åt gången. Krydda med färsk hackad timjan och eventuellt lite vitlökssalt.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!