Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Picknicksallad för sommarutflykter

Sno ihop en god sallad på det som finns hemma och ta med något att dricka. Cykla iväg på picknick och njut av en härlig sommarmåltid i det gröna. Här är ett exempel på en enkel och snabb sallad som bara är att blanda i en stor skål med lite dressing och ruska om. Servera gärna med en bit nygräddat bröd och smör.

Det som är så bra med sallader är att det inte behövs något recept. Du kan ta vad du har hemma och sno ihop något. Pasta, bulgur eller bönor eller varför inte lite av varje. Skinka, korv eller kyckling eller rent av  vegetariskt? Möjligheterna är många.

En god dressing är lätt att göra på en enkel grund av olja och vinäger. Med lite kryddor och lök smaksätts den. Varför inte göra en god caesar-, Rhode Island eller vitlöksdressing?

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

200 g pasta
350 g kidneybönor
150 g blandsallad
1 burk körsbärstomater
ca 8 cm gurka
1 rödlök
2 st mozzarella
200-300 g skinka
80 g soltorkade tomater
7 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
2 krm örtsalt
1/2 tsk franska örter
Salt & svartpeppar

TILLAGNING

  1. Koka pastan enligt anvisningar och kyl i kallt vatten.
  2. Hacka en halv rödlök fint. Blanda med vinäger, olja, franska örter, örtsalt, salt och peppar. Låt stå.
  3. Skiva resten av rödlöken fint och lägg i en stor förvaringsburk. Hacka grönsakerna och blanda tillsammans med den skivade rödlöken. Tillsätt pastan, bönorna och salladen.
  4. Skär skinkan och mozzarellan i mindre bitar, blanda i salladen. Lägg på locket och skaka försiktigt.
  5. Häll över dressingen precis innan ni skall åka och vänd på burken några gånger så att allting blandas.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!