Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Midsommarsallad

färdig potatissallad

Den här potatissalladen går enkelt och snabbt att göra. Den passar gott till sillen såväl som till grillat! Jag kokade potatisen innan vi skulle äta för att få en ljummen potatissallad, men det går lika bra att ta potatis som blivit kvar sen tidigare middagar.

Vill man så går det bra att blanda i fler grönsaker och stekt korv för att få en perfekt picknicksallad att ta med till stranden.

grovt skuren färskpotatis kryddad med dilldill, gräddfil, lök, potatis och tomat

hackad rödlökhackad tomatdill

Receptet är beräknat för 4 personerINGREDIENSER

600 g färskpotatis
1 st rödlök
2 st tomater
2 dl gräddfil
1 tsk torkad dill

TILLAGNING

  1. Koka färskpotatisen tills den är färdigkokt. Sätt ner kastrullen i ett kallt vattenbad.
  2. Hacka tomater och lök fint. Lägg i en stor skål.
  3. Ta upp kastrullen från vattnet och skär potatisen i mindre bitar (dela mindre potatisar i två och större i fyra).
  4. Rör försiktigt ner potatisen tillsammans med tomaten och löken. Tillsätt dill och gräddfil. Vänd samman allting utan att mosa potatisen allt för mycket.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!