Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Hallonrutor

färdiga hallonrutor

Detta är en fantastiskt god paj/kaka som passar perfekt till sommaren. Då den är uppbyggd kring tre nivåer är den rätt mättande och det räcker med en liten smakbit för att bli nöjd. Perfekt till eftermiddagskaffet eller som ett avslut på en god middag.

 rivet limeskal

I just denna paj har jag använt hallon och lime. Smakkombinationen är bra, syrligt med sött. Naturligtvis går det bra med andra bär, exempelvis jordgubbar, blåbär, björnbär etc. Finn din egen favorit!

Inspiration från allrecipes.com

Receptet är beräknat för ca 24 mindre bitar

INGREDIENSER

1 1/2 cup socker
1 tsk bakpulver
3 cups mjöl
225 g margarin
1 ägg
1 lime, rivet skal + saft
4 cups hallon
4 tsk majsstärkelse
1/4 tsk salt

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 190°. Smörj en ugnsform med ungefärlig storlek 23*33cm.
  2. Riv skalet av en lime, lägg åt sidan. Pressa saften från limen i en mindre skål. Tillsätt majsstärkelse och 1/2 cup socker, blanda väl. Vänd ner hallonen.
  3. I en stor bunke, rör samman bakpulver, limeskal, mjöl, salt, smör, 1 cup socker och ägg.
  4. Fördela hälften av pajdegen i den smorda formen. Bred ut hallonen och fördela jämt. Smula över resten av pajdegen så det bildas ett lock över hela pajen. Strö eventuellt över lite socker för att få en fin yta.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.

Låt svalna helt innan du skär i pajen så att fyllningen inte rinner iväg.

mmm.. vad gott!

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

8 personer har kommenterat inlägget Hallonrutor

Lämna gärna en kommentar!