Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Avokado med romröra

Lättlagad förätt på middagsbordet, eller varför inte som en rätt på buffén, bestående av endast fyra ingredienser; avokado, crème fraîche, rom och rödlök.

För en mer ”matigare” röra, pröva att tillsätta räkor eller kräftstjärtar.

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

2 st avokados
1 rödlök
1 1/2 msk rom
1 – 2 dl crème fraîche (beroende på önskad konsistens)

ev. räkor eller kräftstjärtar (då behövs även mer crème fraîche)

TILLAGNING

  1. Hacka rödlöken fint. Blanda lök, rom och crème fraîche samt ev. räkor i en skål. Låt stå.
  2. Innan servering; dela avokadorna på mitten och släng kärnorna. Fördela röran jämnt på avokadorna och servera med en rädisa.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!