Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Amerikanska pannkakor

pannkakor med sirap

Amerikanska pannkakor serveras traditionellt tillsammans med lönnsirap, men vanlig sirap funkar lika bra. Rårörda färska bär är inte heller dumt att servera tillsammans med dessa godingar. Dessa är perfekt att bjuda på till en brunch eller en lättare lunch.

 äggmjölvispat ägg med lite mjöl

halvfärdig pannkakssmetmjölk

stekta pannkakor

Receptet är beräknat för ca 6 pannkakor

INGREDIENSER

2 st ägg
2 1/2 dl mjöl
3 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

TILLAGNING

  1. Vispa äggen lätt. Tillsätt 1 dl mjöl och vispa snabbt för att inte få några klumpar.
  2. Rör samman resten av mjölet med bakpulvret i en separat skål.
  3. Rör i 1 dl mjölk i smeten och vispa snabbt ner mjöl och bakpulverblandningen.
  4. När smeten är slät, tillsätt resten av mjölken och rör tills smeten är jämn. Rör i saltet.
  5. Grädda pannkakorna på medelvärme.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!