Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Vaniljsås

En hammalagad vaniljsås är god att ha till pajer eller en bärkompott. Att använda vaniljstång känns lyxigt i jämförelse med vaniljsocker. Dessutom är det mycket nyttigare.

Receptet är beräknat för 6-8 personer

INGREDIENSER

1 vaniljstång
2 msk socker
3 st äggulor
3 dl mjölk
2 dl grädde

TILLAGNING

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Blanda dessa tillsammans med vaniljstången och mjölken i en kastrull, låt koka upp på svag värme. Låt gärna vaniljstången koka med eftersom alla frön inte går att skrapa ur. När blandningen kokat upp, ställ åt sidan under lock i ca 15 minuter.
  2. När mjölken svalnat lite efter 15 minuter plockas vaniljstången bort.
  3. Rör ihop äggulor och socker i en skål. Häll lite av den varma mjöken över äggulorna och rör till en jämn smet.
  4. Häll tillbaka redningen i kastrullen och låt skjuda ytterligare några minuter på låg värme.
  5. Ställ kastrullen i kalt vatten och rör om tills såsen blivit kall.
  6. Vispa grädden ganska hårt och blanda den försiktigt med den kalla mjölkblandningen precis innan servering.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!