Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Spaghetti med ost- och skinksås

Receptet är beräknat för 4 personer

INGREDIENSER

400 g spaghetti
200 g kassler
3 dl ost, riven – exempelvis herrgård
5 dl mjölk
2 dl frysta ärtor
2 st vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 msk smör
Salt & Svartpeppar

TILLAGNING

  1. Hacka vitlöken fint och skär kasslern i små kuber.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet när smöret är smält och späd därefter med mjölken under omrörning. Låt koka upp.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Fräs vitlöken och kasslern i en gryta.
  5. Blanda ner den rivna osten i såsen och rör tills osten smält. Häll såsen över kasslern. Späd eventuellt med mer mjölk om såsen är för tjock.
  6. Tillsätt ärtorna, svartpeppar och eventuellt vitlökspulver. Krydda, om det behövs, med salt (används kassler behövs nästan inget salt eftersom den är så salt själv). Låt småputtra något.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!