Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara är verkligen är snabblagad rätt. Såsen skall egentligen inte kokas utan bara röras ihop med pastan. Jag gör ett undantag i min Carbonara eftersom jag tycker smakerna framhävs bättre när grädden får koka ihop med skinkan och vitlöken.

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

1 pkt skivad skinka eller bacon (ca 140 g)
200 g spaghetti
2 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
4 st äggulor
Olivolja
Salt & Svartpeppar

TILLAGNING

  1. Koka upp spaghettin enligt anvisningarna.
  2. Hacka vitlöken fint och stek tillsammans med skinkan i lite olivolja.
  3. Blanda matlagningsgrädde och två äggulor tillsammans och tillsätt detta med skinkan. Salta, peppra och låt koka upp under omrörning (OBS: låt inte såsen koka för länge, då finns det risk för att gulan stelnar).
  4. Blanda spaghettin med såsen och servera pastan toppad med en äggula och lite färskmald svartpeppar.
Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

Lämna gärna en kommentar!