Recept och tips

Kategorier

  • - (17)
  • Ägg, mjöl och grynrätter (21)
  • Argentina (1)
  • Bakelser, paj, tårtor (16)
  • Bär och frukt (9)
  • Bönor, linser och ärtor (3)
  • Bröd och skorpor (13)
  • Bullar (9)
  • Choklad (16)
  • crème brûlée & pannacotta (2)
  • Danmark (1)
  • Drinkrecept (5)
  • Dryckkunskap (3)
  • Fågel (14)
  • Fisk och skaldjur (18)
  • Frankrike (6)
  • Glutenfritt (59)
  • Grönsaker (18)
  • Helg (10)
  • Jul (16)
  • Kött (47)
  • Marmelad/sylt/kräm/sås (3)
  • Midsommar (3)
  • Mjuka kakor och muffins (11)
  • Nyår (3)
  • Påsk (1)
  • Pasta och pizza (29)
  • Rekommendationer (1)
  • Såser (16)
  • Soppor (14)
  • Sötsaker (3)
  • Storbritannien (14)
  • Sverige (16)
  • USA (8)
  • Vardag (108)

Annonser

Potatisplättar

Plättar är underbart goda och funkar när som helst på dygnet, till frukost/brunch, lunch eller middag. Eftersom de steks i plättjärn blir de mycket krispigare och smakrikare än pannkakor. Plättar är också mycket roligare att äta eftersom man kan göra små knyten med olika fyllningar, exempelvis choklad, frukt, glass, grädde eller/och sylt. Mums!

Receptet är beräknat för 2 personer

INGREDIENSER

2 stora potatisar
2 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1 tsk salt

TILLAGNING

  1. Skala, skölj och riv potatisen mellangrovt. Det skall inte bli stora bitar, inte heller mos utan någonstans mitt emellan. Krama ur så mycket vätska som möjligt från den rivna potatisen.
  2. Vispa ihop äggen i en skål. Tillsätt lite av mjölet under snabb omrörning, så att inga klumpar hinner bildas.
  3. Tillsätt resten av mjölet och därefter lite mjölk. Vispa snabbt för att undvika klumpar.
  4. Häll slutligen i resten av mjölken och vispa till en slät smet. Rör ner den rivna potatisen. Krydda med salt. Låt gärna smeten stå någon timme innan gräddning så att eventuella klumpar löses upp.

Related Posts with Thumbnails
Facebook Twitter Email

1 person har kommenterat inlägget Potatisplättar

Lämna gärna en kommentar!