|
Hallon- och persikakaka

     
Receptet är beräknat för 1 kaka
INGREDIENSER
2 st ägg
1 1/2 dl + 2 msk socker
1/2 dl sirap
3 dl mjöl
75 g smör
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
1 dl avrunna konserverade skivade persikor
ströbröd
TILLAGNING
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna genom att blanda i mjölken och sirapen.
- Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål. Vänd ner detta i smeten. Rör om tills du får en slät smet.
- Smörj och bröa en form. Vänd ner det smörblandningen i smeten och rör tills smeten är slät.
- Häll smeten i formen och fördela ut hallonen och persikorna jämnt. Strö över 2 msk socker.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-50 minuter.
|



Lämna gärna en kommentar!
|
de senaste kommentarerna